Nieuws

8 januari 2023
In samenwerking met Rotary Houten Castellum en Rond on Ice hebben wij in januari een leuke winteractie georganiseerd waarbij wij veel gezinnen een gezellig dagje ijsplezier konden aanbieden. Iedereen kreeg toegang tot de ijsbaan met wat lekkers te eten en te drinken erbij.

31 december 2022
Ieder jaar organiseert JCI Kromme Rijn - een netwerkorganisatie voor jonge ondernemende mensen - een oliebollenactie waarbij zij oliebollen bakken en verkopen voor het goede doel. Zij schenken de opbrengst altijd aan een goed doel en dit jaar waren wij het goede doel! Wij zijn heel dankbaar voor dit mooie gebaar en hebben met deze gift veel kinderen van een mooi leesboek kunnen voorzien.

4 december 2022

De Voedselbank in Houten heeft een leuk artikel op hun website geplaatst over onze Sinterklaasactie. 

https://www.voedselbankhouten.nl/ook-de-kinderen-van-onze-klanten-kunnen-sinterklaas-vieren/

 

Dankzij een initiatief van Stichting Houten Geeft kunnen gezinnen met kinderen tot 12 jaar die klant bij ons zijn ook dit jaar weer sinterklaas vieren. Voor elk van deze gezinnen stond er afgelopen week een zak met cadeautjes en lekkers klaar.

 

De kinderen konden een verlanglijstje inleveren. Ze krijgen dus ook echt wat ze graag willen hebben. Daarnaast zitten er nog wat andere cadeautjes en wat lekkers in de zak voor het hele gezin. Dit betekent dat de kinderen ‘gewoon’ sinterklaas kunnen vieren en dat zij op school ook hun cadeautje kunnen laten zien. Dit is van grote waarde, want er is al zoveel waaraan deze kinderen niet kunnen meedoen. De cadeautjes worden overigens nieuw gekocht, het gaat dus niet om tweedehands spulletjes.

 

Stichting Houten Geeft zet zich in voor kinderen uit mindervermogende gezinnen en thuissituaties in de gemeente Houten. Zij werkt samen met Voedselbank Houten. Ook zijn er contacten met andere maatschappelijke organisaties die actief zijn in de gemeente Houten en ook bekend zijn met gezinnen die niet bij de Voedselbank komen.


Door het jaar heen worden er acties uitgezet om geld in te zamelen voor realisatie van de activiteiten. De stichting benadert hiervoor bedrijven, ideële organisaties, fondsen en particulieren om giften te ontvangen.

 

Hierbij onze hartelijke dank aan de stichting en ook aan de organisaties die eveneens een bijdrage aan deze sinterklaasactie hebben geleverd.

 

 

4 december 2022

Dit weekend sluiten wij onze inzamelingsactie voor ‘Ieder kind verdient een cadeau van Sinterklaas’. Het was onze eerste inzamelingsactie sinds wij officieel een stichting zijn. En wat zijn wij trots op het behaalde resultaat, maar vooral trots op alle donateurs, sponsoren & vrijwilligers!

 

Dankzij alle hulp en giften hebben wij elk gezin dat bekend is bij de Voedselbank of SchuldHulpMaatje kunnen verblijden met een goed gevulde zak van Sinterklaas. Hierin zit voor ieder kind tenminste één cadeau van het verlanglijstje, een tegoedbon, een paar extra cadeautjes en een chocoladeletter. Daarnaast zit er voor elk gezin een gezelschapsspel en een zak strooigoed in. Wij zijn iedereen die hier aan heeft bijgedragen, in welke vorm dan ook, heel erg dankbaar!

 

De zakken zijn dit weekend door de Voedselbank, SchuldHulpMaatje of Pietje Pablo aan de gezinnen meegegeven of bij ze gebracht. Hiermee sluiten wij deze actie af, maar blijf ons vooral volgen voor nieuwe acties. Dat kan hier op onze website, op Facebook of op LinkedIn.

 

6 oktober 2022

Onze inzamelingsactie voor 5 december is van start gegaan. Ieder kind verdient een cadeau van Sinterklaas!

 

Stichting Houten Geeft wil graag dat ieder kind in de gemeente Houten een cadeau van Sinterklaas krijgt. Hiervoor zamelen wij giften in om cadeaus te kunnen kopen voor de kinderen die dat anders niet of in mindere mate zouden krijgen. Wij richten ons op kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar. Bij veel van deze kinderen is het Sinterklaasfeest vaak onderwerp van gesprek in de maanden november-december en gaat het veel over schoencadeautjes of pakjesavond. In de aanloop naar Sinterklaas mogen de kinderen die bij de Voedselbank Houten bekend zijn een verlanglijstje inleveren waarna wij ons uiterste best gaan doen om namens Sinterklaas de wensen op het verlanglijstje te vervullen. 

 

Mocht je een financiële bijdrage willen/kunnen doen, het is heel welkom! Ga dan naar: https://gofundme.com/f/ieder-kind-verdient-een-cadeau-van-sinterklaas

 

3 december 2021

In 2021, nog voordat Stichting Houten Geeft was opgericht, hebben wij de eerste activiteiten als particulier initiatief kunnen opstarten met steun uit ons persoonlijke netwerk. Daardoor hebben wij cadeautjes en Sinterklaas lekkernijen kunnen regelen voor de gezinnen van de Voedselbank Houten.

https://www.voedselbankhouten.nl/onze-klanten-met-kinderen-kunnen-sinterklaas-vieren/

 

Dankzij een particulier initiatief kunnen gezinnen met kinderen die klant bij ons zijn, dit jaar ook sinterklaas vieren. Voor elk gezin staat er deze week een zak met cadeautjes en lekkers klaar. Mede mogelijk gemaakt door Caritas, SPAR Schalkwijk en de Wibra Houten.

 

Maar liefst 7 jaar lang verzorgde de Stichting Het Houtens Hulp Pietje voor een gevulde zak van sinterklaas voor alle gezinnen met kinderen in ons bestand. Helaas is deze stichting eerder dit jaar gestopt. Maar vier Houtenaren: Leandra, Ellen, Sandra en Christel willen het idee nieuw leven inblazen.  Dit jaar nog als particulier initiatief met bijdragen van mensen uit hun eigen netwerk, maar volgend jaar met een nieuw op te richten stichting.

 

De kinderen konden een heus verlanglijstje inleveren! Ze krijgen dus ook echt wat ze graag willen hebben. Daarnaast zitten er nog wat andere cadeautjes en lekkers in de zak voor het hele gezin. Dit betekent dat de kinderen ‘gewoon’ sinterklaas kunnen vieren en zij de volgende dag op school ook hun cadeautje kunnen laten zien. Dit is van grote waarde want er is al zoveel waaraan deze kinderen niet kunnen meedoen. De cadeautjes worden overigens nieuw gekocht, het gaat dus niet om tweedehands spulletjes.

 

Afgelopen maandag, kwamen Leandra en Ellen (foto) de zakken brengen. We zijn erg blij met dit mooie initiatief. Mede namens alle kinderen: Bedankt Leandra, Ellen, Sandra en Christel en iedereen die heeft bijgedragen of meegeholpen dit initiatief vorm te geven.