Nieuws

 

12 april 2024

Op donderdag 23 mei 2024 van 16.00-17.00u mogen de gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd die het goed kunnen gebruiken gezellig komen springen bij Bounce Valley in Houten. Wees er snel bij en meld je nu aan want er is beperkt plek!

 

Klik hier om je aan te melden. Hopelijk tot 23 mei!

 

12 december 2023

Het Sinterklaasfeest ligt alweer een week achter ons. Veel gezinnen hebben toen pakjesavond gevierd en mede dankzij de giften en hulp van onze sponsoren en vrijwilligers hebben ook de gezinnen met minder financiële middelen dat kunnen doen.

 

We hebben in de afgelopen weken een fantastisch bedrag ingezameld. Dat heeft het mogelijk gemaakt om veel kinderen – en daarmee ook hun ouders en/of verzorgers – blij te kunnen maken met een goed gevulde zak van Sinterklaas. Ieder kind kon een verlanglijstje inleveren en gezamenlijk hebben wij ervoor kunnen zorgen dat de kinderen ook echt cadeautjes van hun lijstje kregen. Dit hebben wij kunnen aanvullen met een mooi gezelschapsspel voor het hele gezin, een zak strooigoed, een chocoladeletter en wat kleine extraatjes. Dit alles kwam in een prachtige jute Sinterklaaszak en alle zakken hebben op tijd hun bestemming bereikt.

 

We zijn dankbaar!

 

Dank aan iedereen die hier aan heeft bijgedragen, zonder jullie zou het niet mogelijk zijn geweest om dit te organiseren ❤️

 

 

27 oktober 2023

Vandaag gaat onze inzamelingsactie voor Sinterklaas van start met als doel 'Ieder kind in de gemeente Houten verdient een cadeau van Sinterklaas'. Het is onze tweede officiële inzamelingsactie die we als stichting organiseren. In de komende weken kunnen de kinderen uit de gezinnen met minder financiële ruimte een verlanglijstje indienen bij de Voedselbank of SchuldHulpMaatje en daarna gaan wij aan de slag om de wensen, namens Sinterklaas, te vervullen. 

 

Om dit te kunnen doen is geld nodig. Doneren kan via onze website of via onze GoFundMe inzamelingspagina: https://www.gofundme.com/f/twzr7-ieder-kind-verdient-een-cadeau-van-sinterklaas 

 

Wij hopen weer op een groot succes zodat wij er samen voor kunnen zorgen dat ieder kind in Houten een cadeau krijgt van Sinterklaas. Alvast heel hartelijk dank voor je bijdrage!

 

 

25 oktober 2023

In de herfstvakantie hebben wij een leuke actie georganiseerd in samenwerking met theater Aan de Slinger. Voor veel gezinnen biedt de herfstvakantie een mogelijkheid om samen iets leuks te ondernemen. Maar uitjes zijn niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Dankzij theater Aan de Slinger mochten de kinderen, voor wie dit anders niet mogelijk was, naar een voorstelling van De Grote Gele Graafmachine of De Geheime Club. Hoe leuk is dat! 

6 september 2023

Het is alweer even geleden dat JCI Kromme Rijn een geslaagde oliebollenactie heeft georganiseerd (zie ook ons nieuwsbericht van 31 december 2022). Inmiddels heeft JCI met de opbrengst van deze actie de kinderboeken ingekocht en hebben wij afgelopen week de boeken in ontvangst mogen nemen. Het is een mooie variatie van boeken geworden voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar.

 

In het Houtens Nieuws staat een leuk artikel over de oliebollenactie en de uitreiking van de boeken aan Stichting Houten Geeft: Geslaagde uitreiking van boeken dankzij succesvolle oliebollenactie! - Houtens Nieuws | Nieuws uit de regio Houten

 

Dank aan JCI voor het mogelijk maken van deze actie en dank aan iedereen die de oliebollen heeft gekocht.

 

 

24 augustus 2023

Stichting Houten Geeft heeft deze zomer voor de eerste keer een zomeractie georganiseerd voor de gezinnen van de Voedselbank en SchuldHulpMaatje. In samenwerking met een aantal (voornamelijk) lokale ondernemers hebben wij 11 leuke zomeruitjes kunnen samenstellen. Elk gezin heeft twee activiteiten kunnen kiezen en zo hebben zij met het hele gezin, ook de oudere kinderen, in de zomermaanden iets leuks met elkaar kunnen ondernemen en/of samen kunnen genieten van een etentje. Ook hebben zij een ijsje kunnen halen bij IJssalon Italia op Het Rond.

 

Veel dank aan Zwembad De Wetering, Ballorig, GlowGolf, Cinelounge, Aan de Slinger, restaurant De Beren, restaurant Tante Truus, restaurant Vroeg, restaurant Yakimono, Waterliniemuseum Fort bij Vechten, Openluchtmuseum in Arnhem en IJssalon Italia voor hun bijdrage aan deze actie.

 

 

8 januari 2023
In samenwerking met Rotary Houten Castellum en Rond on Ice hebben wij in januari een leuke winteractie georganiseerd waarbij wij veel gezinnen een gezellig dagje ijsplezier konden aanbieden. Iedereen kreeg toegang tot de ijsbaan met wat lekkers te eten en te drinken erbij.

 

31 december 2022
Ieder jaar organiseert JCI Kromme Rijn - een netwerkorganisatie voor jonge ondernemende mensen - een oliebollenactie waarbij zij oliebollen bakken en verkopen voor het goede doel. Zij schenken de opbrengst altijd aan een goed doel en dit jaar waren wij het goede doel! Wij zijn heel dankbaar voor dit mooie gebaar en kunnen met deze gift veel kinderen blij maken met een mooi leesboek.

4 december 2022

De Voedselbank in Houten heeft een leuk artikel op hun website geplaatst over onze Sinterklaasactie. 

https://www.voedselbankhouten.nl/ook-de-kinderen-van-onze-klanten-kunnen-sinterklaas-vieren/

 

Dankzij een initiatief van Stichting Houten Geeft kunnen gezinnen met kinderen tot 12 jaar die klant bij ons zijn ook dit jaar weer sinterklaas vieren. Voor elk van deze gezinnen stond er afgelopen week een zak met cadeautjes en lekkers klaar.

 

De kinderen konden een verlanglijstje inleveren. Ze krijgen dus ook echt wat ze graag willen hebben. Daarnaast zitten er nog wat andere cadeautjes en wat lekkers in de zak voor het hele gezin. Dit betekent dat de kinderen ‘gewoon’ sinterklaas kunnen vieren en dat zij op school ook hun cadeautje kunnen laten zien. Dit is van grote waarde, want er is al zoveel waaraan deze kinderen niet kunnen meedoen. De cadeautjes worden overigens nieuw gekocht, het gaat dus niet om tweedehands spulletjes.

 

Stichting Houten Geeft zet zich in voor kinderen uit mindervermogende gezinnen en thuissituaties in de gemeente Houten. Zij werkt samen met Voedselbank Houten. Ook zijn er contacten met andere maatschappelijke organisaties die actief zijn in de gemeente Houten en ook bekend zijn met gezinnen die niet bij de Voedselbank komen.


Door het jaar heen worden er acties uitgezet om geld in te zamelen voor realisatie van de activiteiten. De stichting benadert hiervoor bedrijven, ideële organisaties, fondsen en particulieren om giften te ontvangen.

 

Hierbij onze hartelijke dank aan de stichting en ook aan de organisaties die eveneens een bijdrage aan deze sinterklaasactie hebben geleverd.

 

 

4 december 2022

Dit weekend sluiten wij onze inzamelingsactie voor ‘Ieder kind verdient een cadeau van Sinterklaas’. Het was onze eerste inzamelingsactie sinds wij officieel een stichting zijn. En wat zijn wij trots op het behaalde resultaat, maar vooral trots op alle donateurs, sponsoren & vrijwilligers!

 

Dankzij alle hulp en giften hebben wij elk gezin dat bekend is bij de Voedselbank of SchuldHulpMaatje kunnen verblijden met een goed gevulde zak van Sinterklaas. Hierin zit voor ieder kind tenminste één cadeau van het verlanglijstje, een tegoedbon, een paar extra cadeautjes en een chocoladeletter. Daarnaast zit er voor elk gezin een gezelschapsspel en een zak strooigoed in. Wij zijn iedereen die hier aan heeft bijgedragen, in welke vorm dan ook, heel erg dankbaar!

 

De zakken zijn dit weekend door de Voedselbank, SchuldHulpMaatje of Pietje Pablo aan de gezinnen meegegeven of bij ze gebracht. Hiermee sluiten wij deze actie af, maar blijf ons vooral volgen voor nieuwe acties. Dat kan hier op onze website, op Facebook of op LinkedIn.

 

6 oktober 2022

Onze inzamelingsactie voor 5 december is van start gegaan. Ieder kind verdient een cadeau van Sinterklaas!

 

Stichting Houten Geeft wil graag dat ieder kind in de gemeente Houten een cadeau van Sinterklaas krijgt. Hiervoor zamelen wij giften in om cadeaus te kunnen kopen voor de kinderen die dat anders niet of in mindere mate zouden krijgen. Wij richten ons op kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar. Bij veel van deze kinderen is het Sinterklaasfeest vaak onderwerp van gesprek in de maanden november-december en gaat het veel over schoencadeautjes of pakjesavond. In de aanloop naar Sinterklaas mogen de kinderen die bij de Voedselbank Houten bekend zijn een verlanglijstje inleveren waarna wij ons uiterste best gaan doen om namens Sinterklaas de wensen op het verlanglijstje te vervullen. 

 

Mocht je een financiële bijdrage willen/kunnen doen, het is heel welkom! Ga dan naar: https://gofundme.com/f/ieder-kind-verdient-een-cadeau-van-sinterklaas

 

3 december 2021

In 2021, nog voordat Stichting Houten Geeft was opgericht, hebben wij de eerste activiteiten als particulier initiatief kunnen opstarten met steun uit ons persoonlijke netwerk. Daardoor hebben wij cadeautjes en Sinterklaas lekkernijen kunnen regelen voor de gezinnen van de Voedselbank Houten.

 

https://www.voedselbankhouten.nl/onze-klanten-met-kinderen-kunnen-sinterklaas-vieren/

 

Dankzij een particulier initiatief kunnen gezinnen met kinderen die klant bij ons zijn, dit jaar ook sinterklaas vieren. Voor elk gezin staat er deze week een zak met cadeautjes en lekkers klaar. Mede mogelijk gemaakt door Caritas, SPAR Schalkwijk en de Wibra Houten.

 

Maar liefst 7 jaar lang verzorgde de Stichting Het Houtens Hulp Pietje voor een gevulde zak van sinterklaas voor alle gezinnen met kinderen in ons bestand. Helaas is deze stichting eerder dit jaar gestopt. Maar vier Houtenaren: Leandra, Ellen, Sandra en Christel willen het idee nieuw leven inblazen.  Dit jaar nog als particulier initiatief met bijdragen van mensen uit hun eigen netwerk, maar volgend jaar met een nieuw op te richten stichting.

 

De kinderen konden een heus verlanglijstje inleveren! Ze krijgen dus ook echt wat ze graag willen hebben. Daarnaast zitten er nog wat andere cadeautjes en lekkers in de zak voor het hele gezin. Dit betekent dat de kinderen ‘gewoon’ sinterklaas kunnen vieren en zij de volgende dag op school ook hun cadeautje kunnen laten zien. Dit is van grote waarde want er is al zoveel waaraan deze kinderen niet kunnen meedoen. De cadeautjes worden overigens nieuw gekocht, het gaat dus niet om tweedehands spulletjes.

 

Afgelopen maandag, kwamen Leandra en Ellen (foto) de zakken brengen. We zijn erg blij met dit mooie initiatief. Mede namens alle kinderen: Bedankt Leandra, Ellen, Sandra en Christel en iedereen die heeft bijgedragen of meegeholpen dit initiatief vorm te geven.